Number Play Class 6 Fill in the Blanks

easy
Maths Class 6 Maths 214 views Apr 14, 2026 Reviewed & updated Oct 01, 2026
R
RBSEGuide Expert Answer

Number Play Class 6 Fill in the Blanks

Number Play Class 6 Fill in the Blanks

Question 1.

Maximum number of supercells possible in a row of 14 number cells is ____________

Answer:

7


Question 2.

The least two digit number with digit sum 17 is ____________

Answer:

89


Question 3.

The digit 6 occurs in the numbers from 1 to 100, ____________ times.

Answer:

20


Question 4.

The difference of the numbers 50319 and 38408 is ____________

Answer:

11911


Question 5.

The largest number in the group of numbers between 45000 and 95000 having all its digit odd is ____________

Answer:

93999


Number Play Class 6 True or False


Question 1.

In this table,

34292963421432162053

the number of supercells is 3.

Answer:

False


Question 2.

6996 is a palindrome number.

Answer:

True


Question 3.

Total number of 3-digit number is 901.

Answer:

False


Question 4.

Sum of the largest and smallest 4-digit numbers that can be formed with digits 2, 5, 9, 6 (without repetition of digits) is 12211.

Answer:

True


Question 5.

5400 can be expressed as 2500 x 2 + 50 x 8.

Answer:

True

Number Play Class 6 Match the Following

Matching Type

Column IColumn II
(a) Sum of largest 5-digit number and smallest 3-digit number(i) 9,000
(b) Total number of 4-digit numbers(ii) 6174
(c) Palindrome number(iii) 6116
(d) A number with digit sum 20(iv) 100099
(e) Kaprekar constant(v) 3368

Answer:

(a) - (iv)

(b) - (i)

(c) - (iii)

(d) - (v)

(e) - (ii)

More from Class 6 Maths

View all →

Related Questions